OBILJEŽENA 90. GODINA POSTOJANJA KLUBA

U srijedu, 16.10.2013. godine, na svečan način je obilježena devedeseta godina postojanja i rada ORŠK-a. Predstavljena je i nova knjiga u izdanju Kluba “90 godina Osječkog ribolovnog športskog kluba”. Svečanost je otvorio Tomislav Milinković, predsjednik Kluba, pozdravio prisutne goste i nakon minute šutnje za pokojne članove Vladimira Zobundžiju, Luju Medvidovića, Đuru Karaturovića i Predraga Jovanovića, nastavio, naglasivši kako je ORŠK (uz “Esseker”) jedini klub na području Zajednice ŠRD Osijek koji ima natjecatelje i koji sve svoje snage, ali i sredstva usmjerava na natjecanja. Smatramo da zbog natjecanja Klub i treba postojati, rekao je.Trenutno se ORŠK natječe u II ligi Istok, Županijskoj ligi i Ligi veterana.

Prisutne je lijepim i iskrenim riječima pozdravio Osječko-baranjski dožupan, gospodin Dragan Vulin, naglasivši kako mu je drago da u našem gradu postoji klub sa ovako dugom i bogatom tradicijom.

Predsjednik HŠRS-a, gospodin Vladimir Sever je govorio o problemima koji tište sve nas istinske ribiče, rekavši kako ćemo se samo zajedničkim snagama moći izboriti za što bolji zakon o slatkovodnom ribarstvu, koji to danas, nažalost, nije.

Posebno emotivno i nadahnuto govorio je sin pokojnog čika Vlade, koji se zahvalio Klubu što je uspio dovršiti i objaviti knjigu, koju je njegov otac započeo.

Nakon pozdravnih riječi gostiju, Tomislav Milinković se  zahvalio Osječko-baranjskoj županiji, Gradu Osijeku, HŠRS-u, Zajednici športskih udruga Grada, Športskom ribolovnom savezu Osječko-baranjske županije, Zajednici ŠRD Osijek, Zajednici ŠRD Baranja, “Eurohercu”, “Croatia osiguranju”, “Jadranskom osiguranju”, “Glasu lova i ribolova” i časopisu “Ribiči &ribe” na pomoći oko izdavanja knjige.

Još jednom hvala svima onima koji su nam pomogli što smo za ovaj svoj hvale vrijedan jubilej uspjeli tiskati knjigu o našem Klubu, koja bez njihove pomoći sigurno ne bi ugledala svjetlo dana.

Komentari

Objava tagirana s , ,