GODIŠNJA SKUPŠTINA

Redovna godišnja izvještajna skupština ORŠK-a održana je danas, 28.02.2020.godine u Udičarsko-turističkom domu na ušću Karašice. U radno predsjedništvo izabrani su Mijo Birčić, Đuro Balić i Dražen Hajnal. Nakon uvodnih riječi predsjednika, Mije Birčića, prešlo se na dnevni red. Pročitana su izvješća o radu Kluba, materijalno-finanijsko izvješće, izvješća natjecateljske komisije i nadzornog odbora. Sva izvješća su jednoglasno prihvaćena, kao i financijski plan za 2021. godinu. Skupštini su prisustvovali i predsjednik HŠRS-a, Vladimir Sever i predsjednik ŠRS OBŽ, Anđelko Martinčević. Od pozvanih gostiju, odazvao se jedino Ivan Klasić, tajnik “Linjaka” iz Josipovca.

Vladimir Sever je govorio o novom zakonu o slatkovodnom ribarstvu, te o načinu kupovine ribolovnih dozvola od slijedeće godine. Novost je da ćemo svi ribiči ove godine morati zamijeniti uvjerenja o položenom ribičkom ispitu (koje će biti kao osobna iskaznica), bez kojeg slijedeće godine nećemo moći kupiti ribolovnu dozvolu. Inače, dozvole će se prodavati isključivo preko interneta, a sva uputstva oko prodaje dobit ćemo kada izađe novi pravilnik o načinu prodaje dozvola i uvjerenjima o položenom ribičkom ispitu. Uskoro će to biti objavljeno u medijima, a i klubovi će morati obavijestiti svoje članove.

Ostaje nam da vidimo kako će to funkcionirati. Bit će mnogo lakše i jednostavnije nego do sada, neće biti toliko papirologije.

Komentari