61. KUP HŠRS-a

Od 11.-13.07.2014. godine održana je završnica 61. Kupa HŠRS-a za juniorke, juniore, seniorke i seniore u disciplini „Lov ribe udicom na plovak“. Ekipe iz cijele Hrvatske počele su pristizati već u četvrtak poslije podne. Podizali su se šatori u vikend naselju na samoj obali Topoljskog Dunavca – Puškaša, vode na kojoj će se u slijedeća tri dana održati natjecanje. Miris roštilja i domaće hrane osjećao se na svakom koraku u prekrasnom ambijentu. Petak, 11.07.2014. bio je određen za pripremanje ekipa za natjecanje, pregledavanje staze i trening. Kiša je neumorno padala cijeli dan, malo je pokvarila ugođaj, ali nije mogla slomiti vedar duh natjecatelja.

Svečano otvaranje bilo je u kinu u Belom Manastiru u 17,30 sati. Pokrovitelji Kupa su Osječko-baranjska županija, Grad Beli Manastir i Općina Draž. Organizator je HŠRS, a domaćini: ŠRUN “Sever” Zvijerci, ŠRD “Bjelovar” Bjelovar i ZŠRU Baranje. Na otvaranju su govorili načelnik Općine Draž, gospodin Stipa Šašlin, gradonačelnik Belog Manastira, gospodin Ivan Doboš, te osječko-baranjski župan, dr. Vladimir Šišljagić. Osim njih, svečanosti su prisustvovali i predsjednica gradskog vijeća Belog Manastira, gospođa Jadranka Sabljak i dožupan, gospodin Željko Kraljičak. Kup je proglasio otvorenim gospodin Vladimir Sever, predsjednik HŠRS-a. Svi oni su zaželjeli dobar ulov i mnogo sreće svim natjecateljima, da se dobro provedu u Baranji, probaju dobru baranjsku hranu i vino i da se ponovo vrate, ne samo kao natjecatelji. Svečanost otvaranja uveličali su članovi KUD „Šokci“, koji su izveli nekoliko plesova i pjesama iz svog bogatog repertoara.

Nakon što je gosp. Sever proglasio 61. Kup otvorenim, ekipe su se vratile u ribički dom na Puškašu, gdje su suci odradili svoj dio posla. Upoznali su natjecatelje s pravilima natjecanja, pa se nakon toga moglo prići izvlačenju sektora za subotu. Poslije dva dana natjecanja (subota i nedjelja) najuspješnija je bila ekipa „Udice“ iz Donjeg Miholjca. ORŠK je zauzeo 5. mjesto. To je odličan rezultat ako znamo da se u izlučnim natjecanjima na završnicu Kupa nisu uspjele plasirati ni ekipe koje se natječu u I ligi i koje imaju reprezentativce Hrvatske.

Drugog dana lovilo se nešto bolje, vrijeme je bilo idealno, nije bilo valova ni vjetra kao u subotu, pa su i natjecatelji bili bolje raspoloženi. Došla je i ekipa Osječke TV za koju su izjave dali Anđelko Martinčević, predsjednik Zajednice ŠRU Baranja i Tomislav Milinković, predsjednik ORŠK-a. Konačno, 13.07.2014. u 12,00 sati sudac je označio kraj natjecanja. Prišlo se vaganju i spremanju pribora. Odmor od napornog natjecanja trajao je do 16,00 sati, kada su u hotelu „Patria“ u Belom Manastiru proglašeni rezultati natjecanja. Najboljim ekipama i pojedincima juniorkama i juniorima, pehare i medalje uručila je gospođa Jadranka Sabljak predsjednica Gradskog vijeća Belog Manastira, a najboljim ekipama seniorki i seniora pehare i medalje uručio je gospodin Željko Kraljičak, osječko-baranjski dožupan. Kup su proglasili završenim Željko Kraljičak i Vladimir Sever, koji su svim učesnicima zaželjeli mnogo uspjeha i na slijedećim natjecanjima, a zatim je priređen svečani ručak, koji su nam poslužile simpatične djelatnice hotela „Patria“.

I na kraju, prije samih rezultata, moramo se pohvaliti da ORŠK od danas ima viceprvaka Hrvatske u lovu ribe udicom na plovak – Kristijan Turk je zauzeo 2. mjesto pojedinačno.

 

REZULTATI EKIPNO:

  1. „Udica“ Donji Miholjac
  2. „Bjelka“ Sunja
  3. „Varaždin Interland“ Varaždin
  4. „Klen“ Sveta Marija
  5.  ORŠK Osijek

REZULTATI POJEDINAČNO:

  1. Dejan Vondrak  – „Bjelka“ Sunja
  2. Kristijan Turk – ORŠK
  3. Domagoj Ceković – „Bjelka“ Sunja
  4. Miroslav Molnar – „Udica“ Donji Miholjac

19. Željko Krpan – ORŠK Osijek

33. Željko Sorić – ORŠK Osijek

 

 

Komentari

Objava tagirana s